04 خرداد 1396 - 11:31
شناسه خبر: 4950
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه همدان شرح داد:
تغذیه صحیح به هنگام سحر و افطار
پایگاه خبری سازمان غذا و دارو
دکتر محمد کاظم زاده با بيان اينكه روزه داران همانندزماني كه روزه نيستند، سه وعده غذا باید در برنامه خود داشته باشندگفت: اين وعده ها شامل افطار، شام و سحر است، و صرف غذا در دفعات كمتر از 2 بار، در سال هایی که ماه مبارک رمضان در فصل تابستان است، توصیه نمی شود.
وي افزود: بهتر است غذاي مصرفي در وعده ی سحري خصوصيات و ويژگي وعده ی ناهار را داشته باشد، تا از ايجاد گرسنگي در طول روز پيشگيري شود.
دکتر کاظم زاده اظهار كرد: با توجه به ساعت صرف افطار و فاصله آن تا وعده ی سحري، مي توان ساعتی پس از افطار وعده ی غذايي مانند شام سبك صرف كرد؛ كه اين به وضع خود شخص و تمايل او به صرف غذا بستگي دارد.
وي، مصرف غذاهاي سبك و مختصر شامل گروه هاي غذايي شير و لبنيات ) شير و ماست و پنير(، ميوه و سبزي، نان و غلات (برنج و نان) درهنگام افطار را توصيه كرد و گفت: علاوه براين گروه غذايي، مصرف شير گرم، فرني و شير برنج ، استفاده از مواد غذايي آبكي مثل سوپ کم چرب، آش کم حبوبات، حليم بدون روغن )حليم منبع خوبي از مواد نشاسته اي، فيبر، پتاسيم و منيزيوم است( و همچنين مايعات به هنگام افطار و سحر، موجب حفظ تعادل آب و موادمعدنی فرد روزه دار مي شود.
مدیر نظارت بر مواد غذايي دانشگاه به استفاده از سبزي و ميوه در هنگام افطار و همچنين در فاصله ی بين افطار تا سحر، به دليل دارا بودن مقدار زيادي آب و فيبر،اشاره کرد و افزود: مصرف اين مواد غذايي براي دستگاه گوارش بسيار مفيد و مانع بروز يبوست مي شود.
دکتر کاظم زاده اظهار كرد: سبزي ها با دارا بودن مواد مغذي مختلف و آب، علاوه بر تأمين ويتامين ها و مواد معدنی مورد نياز بدن، از تشنگي فرد در طول روز جلوگيري مي كند.
وي به نامناسب بودن مواد غذايي شيرين در وعده ی سحري اشاره كرد و افزود: مصرف مواد غذايي شيرين با تحريك انسولين، موجب ورود قند خون به داخل سلول ها و در پی آن كاهش قند خون مي شوند. به اين ترتيب، مصرف مواد غذايي شيرين و حاوي قندهاي ساده مثل شيرينی و شکلات در وعده ی سحري، موجب گرسنگي زود هنگام مي شود.